Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 29/06/2018

Prokuratūra lūdz tiesai noteikt medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus personai par slepkavības izdarīšanu

Šā gada 22. jūnijā Rīgas rajona prokuratūras prokurore pieņēmusi lēmumu par kriminālprocesa nosūtīšanu tiesai medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanai krimināllietā, kurā par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) apsūdzēta viena persona.

Apsūdzētais vīrietis, realizējot savu iepriekšējo nodomu kā  fiziski izrēķināties un nogalināt viņam labi pazīstamu personu, jau iepriekš sagatavojot un paņemot līdzi sava nodoma realizēšanai no interneta pasūtītu metāla zobenu ar asmens  garumu 59 cm, sagaidīja cietušo un uzbruka viņam, izdarot dūrienus uz cietušā ķermeņa. Apsūdzētā darbību rezultātā cietušajam kopumā  tika nodarīti ne mazāk kā 92  durti griezoši  miesas bojājumi un sistas brūces, no kurām iestājās cietušā nāve.

Apsūdzētais tādējādi izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēt Krimināllikuma 116.pantā.

Ņemot vērā to, ka apsūdzētais bija iepriekš ārstējies VSIA „Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra” stacionāra nodaļā, pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika nolemts noteikt  viņam tiesu  psihiatrisko ekspertīzi.

Stacionārās kompleksās tiesu psihiatriskās un tiesu psiholoģiskās ekspertīzes atzinumā secināts, ka apsūdzētais noziedzīga nodarījuma izdarīšanas laikā slimoja ar psihisku slimību un slimības izpausmju dēļ nevarēja apzināties savu darbību un nevarēja to vadīt. Norādītais apstāklis  atbilst juridiskajam kritērijam – nepieskaitāms.

Prokurore krimināllietas materiālus nodevusi Rīgas rajona tiesai medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanai.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ