Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 30/11/2018

Prokuratūra pie kriminālatbildības sauc vīrieti par izraisītu ceļu satiksmes negadījumu, kurā smagi cieta gājējs

2018.gada 28.novembrī Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurors pie kriminālatbildības saucis kādu vīrieti par to, ka vadot transportlīdzekli, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, ceļa posmā Rīgā, kur atļautais braukšanas ātrums apdzīvotā vietā ir 30 km/h, apsūdzētais pārsniedza noteikto ātruma ierobežojumu un brauca ar ātrumu, kas nav mazāks par 70 km/h, neņēma vērā brīdinājuma zīmes (uz ceļa strādā, ātrumvalnis u.c.), kā arī to, ka brauktuve bija klāta ar slapju sniegu. Brīdī kad apsūdzētais pamanīja gājēju, kurš šķērsoja ielu, savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un neapturēja transportlīdzekli, kā rezultātā apsūdzētā vīrieša vadītais transportlīdzeklis notrieca gājēju. Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanas un sadursmes rezultātā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bīstami dzīvībai.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 260.panta otrās daļas.

Nolūkā nodrošināt izmeklēšanas noslēpumu, detalizētāka informācija šobrīd netiek sniegta.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 2704444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ