Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 05/06/2018

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par organizētā grupā izdarītu svešas kustamas mantas nolaupīšanu lielā apmērā, kas saistīta ar vardarbību

2018.gada 4.jūnijā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par svešas kustamas mantas nolaupīšanu lielā apmērā, organizētā grupā, pie kriminālatbildības sauktas  piecas iepriekš sodītas personas.

Personas pie kriminālatbildības sauktas par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 176.panta trešajā daļā. Šobrīd trijiem no pieciem apsūdzētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētie  izveidoja vairāk nekā divu personu apvienību (organizētu grupu) un savstarpēji vienojās par lomu un pienākumu sadali noziedzīga nodarījuma izdarīšanā,  lai mantkārīgā nolūkā izdarītu sevišķi smagu noziegumu, t.i,  laupīšanu lielā apmērā.  Vienotu un saskaņotu darbību  rezultātā,  darbojoties pēc iepriekš izstrādāta plāna, pielietojot vardarbību,  cietušajam tika nolaupīta soma, kurā atradās kolekcijas ordeņi, medaļas un nozīmītes   24 567   EUR vērtībā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ