Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 08/01/2018

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskajai personai saistībā ar sanitāri higiēniskās un epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpšanu, sniedzot ēdināšanas pakalpojumus

2017.gada 28.decembrī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore nodevusi tiesai materiālus par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai par sanitāri higiēniskās un epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpumiem, sniedzot ēdināšanas pakalpojumus pirmsskolas bērnu izglītības iestādēs.

Minētā uzņēmuma sniegto ēdināšanas pakalpojumu rezultātā, 2016.gada 1.septembrī ar baktēriju “Salmonella enteriditis” tika inficēti 94 bērni un 3 pieaugušie, tādējādi tika izraisīta epidēmija.

Lietā iegūtie pierādījumi norāda, ka nepienācīgā pārraudzība un kontrole no juridiskās personas puses, neīstenotie pasākumi darba organizācijā, pienākumu sadalē, uzraudzībā un normatīvajos aktos ietverto normu ievērošanā un izpildē bija sekas noziedzīga nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma 140.pantā izdarīšanai.

Lietu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai skatīs Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ