Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 28/11/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu, kas saistīta ar „Trasta komercbankas” likvidāciju

2018. gada 14. novembrī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors nosūtījis Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas kopā 11 personas par izspiešanu organizētā grupā, piesavināšanos un pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu divu uzņēmumu maksātnespējas procesu laikā, nolaidību un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, ja tas izdarīts organizētā grupā, kā arī pret divām juridiskajām personām uzsākti procesi par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu.

Kopumā personas sauktas pie kriminālatbildības par deviņu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu vai to izdarīšanas atbalstīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 179. panta trešajā daļā, 184. panta trešajā daļā, 195. panta trešajā daļā, 196. panta otrajā daļā, 197. pantā.

Pirmstiesas kriminālprocesa laikā apvienoti divi kriminālprocesi un Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurori sadarbībā ar Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes un Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbiniekiem veikuši virkni izmeklēšanas darbības, lai tiktu atklāti un vispusīgi izmeklēti apsūdzētajām personām inkriminētie noziedzīgie nodarījumi.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ