Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 10/04/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par 3,5 miljonu ASV dolāru viltošanu

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzētas sešas personas par viltotu 100 ASV dolāru naudaszīmju izgatavošanu un glabāšanu nolūkā tās izplatīt lielā apmērā, organizētā grupā, kā arī par izplatīšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētās personas, mantkārīgu tieksmju vadītas, sadalīja pienākumus un veica saskaņotas darbības, kas vērstas uz viltotu 100 ASV dolāru naudaszīmju izgatavošanu un glabāšanu nolūkā tās izplatīt, lielā apmērā. Organizētās grupas dalībnieki iekārtoja tipogrāfiju Rīgā, veica telpu pielāgošanu tipogrāfijas vajadzībām, nepieciešamo iekārtu iegādāšanos un uzstādīšanu, kuras legālas darbības aizsegā īstenoja viltotas ārvalsts valūtas – 100 ASV dolāru naudaszīmju izgatavošanu lielā apmērā. Daļu no izgatavotajām viltotajām 100 ASV dolāru naudaszīmēm, organizētās grupas dalībnieki glabāja izveidotās tipogrāfijas telpās, daļu savās dzīvesvietās, daļu cita komersanta telpās.

Pavisam kopā organizētā grupa izgatavoja un Valsts policijas darbinieki izņēma viltotas 35745 gab., 100 ASV dolāru naudaszīmes par kopējo summu 3,5 miljoni ASV dolāru jeb 3 167 759,66 EUR apmērā.

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 192.panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ