Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 16/11/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par 90 000 EUR neatļauta labuma pieprasīšanu un pieņemšanu

2018.gada 14. novembrī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors ir pieņēmis lēmumu par kriminālprocesa nodošanu Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai, pret uzņēmējsabiedrības atbildīgu darbinieku par neatļauta labuma pieņemšanu lielā - ne mazāk kā 90 187,90 EUR - apmērā un pret kādu bijušo zvērinātu advokātu par grāmatvedības dokumentu viltošanu. Minētais kriminālprocess kriminālvajāšanas uzsākšanai tika saņemts no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais - objekta  “Siguldas Sporta komplekss”, bijušais būvuzraugs, apsūdzēts  par to, ka viņš būdams uzņēmējsabiedrības atbildīgs darbinieks, izmantojot savas pilnvaras, izdarīja naudas (lielā apmērā), apzināti prettiesisku pieprasīšanu un pieņemšanu par darbības izdarīšanu labuma devēja interesēs.

Minētā nauda, pēc apsūdzētā pieprasījuma, viņam tika nodota par to, lai viņš kā būvobjekta būvuzraugs, kurš personīgi veica un vadīja būvuzraudzību iepriekš minētajā objektā, neliktu šķēršļus projekta realizācijai un objekta nodošanai pasūtītājam līgumā paredzētajos termiņos, kā arī, lai šī līguma izpildes ietvaros pret būvdarbu izpildītāju no būvuzraudzības veicēja SIA “Jurēvičs un partneri” būtu labvēlīga attieksme pie padarīto būvdarbu pieņemšanas un nodošanas.

Apsūdzētais – objekta “Siguldas Sporta komplekss” bijušais būvuzraugs un arī kāds bijušais zvērināts advokāts apsūdzēti arī par grāmatvedības dokumentu viltošanu. Daļa no neatļauta labuma (naudas) nodota ar naudas pārskaitījumu bijušajam advokātam, noformējot darījumu par juridiskas palīdzības sniegšanu kādam SIA.

Apsūdzētais - objekta “Siguldas Sporta komplekss” bijušais būvuzraugs apsūdzēts par Krimināllikuma 198. panta ceturtajā daļā un Krimināllikuma 217. panta pirmajā daļā paredzēto noziegumu izdarīšanu, savukārt bijušais advokāts - par Krimināllikuma 217. panta pirmajā daļā paredzētā nozieguma izdarīšanu.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 2704444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ