Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 12/10/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par izspiešanu 15 000 EUR apmērā

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to, ka viņš izdarīja pieprasījumu bez tiesiska pamata atdot mantu, piedraudot izpaust apkaunojošas ziņas par cietušo un viņas tuviniekiem.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā vīrieša rīcībā bija kādas SIA e-pasta adreses piekļuves informācija, kur no kādas sarakstes uzzināja, ka cietušajai un viņas ģimenei ir noformētas biļetes lidojumam uz Šrilanku.

Apsūdzētais no speciāli šim nolūkam izveidotas e-pasta adreses mantkārīgā nolūkā, ar mērķi prettiesiski iegūt svešu mantu – 15 000 EUR, nosūtīja e-pasta vēstules uz cietušās personas e-pasta adresi, kur bez tiesiska pamata pieprasīja minēto naudas summu, piedraudot nesamaksāšanas gadījumā masu medijos izplatīt apkaunojošas ziņas par cietušo un viņas ģimenes locekļiem, proti, ka ceļojuma biļetes ir iegūtas koruptīvā ceļā kā kukulis.

Laika posmā no 2017.gada 13.maija līdz 2017.gada 6.jūnijam, apsūdzētais izsūtīja ne mazāk kā desmit e-pasta vēstules cietušajai, turpinot pieprasīt naudu 15 000 EUR apmērā, tādā veidā ilgstoši psiholoģiski iedarbojoties uz cietušo.

Apsūdzētais pie Kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 183.panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

                   

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ