Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 11/04/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par narkotiku pārvietošanu pāri Latvijas robežai, braucot ar maršruta autobusu

2018.gada 5.aprīlī Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu par narkotisko vielu pārvietošanu lielā apmērā pāri Latvijas robežai, kur apsūdzēts kāds jau agrāk tiesāts vīrietis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis, pēc tā, ka tika atbrīvots pēc soda izciešanas Rīgas Centrālcietumā, sazinājās ar kādu personu, kura apsūdzētajam piedāvāja nopelnīt 300 EUR par to, ka viņš aizbrauks uz Strasbūru un atvedīs uz Latviju narkotiskās vielas. Persona iedeva apsūdzētajam vīrietim naudu autobusa biļetei, kā arī 640 EUR, kurus Strasbūrā jānodod cilvēkam, kurš viņu tur sagaidīs. Apsūdzētais ar maršruta autobusu aizbrauca uz Strasbūru, kur viņu satika persona, kura pret naudu 640 EUR nodeva somu, kurā bija paslēptas 167 gab. narkotisko vielu tabletes. Apsūdzētais paņēma somu un ar maršruta autobusu devās atpakaļ uz Rīgu, kad aiz Lietuvas – Latvijas robežas, Valsts ieņēmuma dienesta Muitas policijas pārvaldes darbinieki veicot pasažieru muitas kontroli atrada un izņēma minētās narkotisko vielu tabletes.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 1901.panta otrās daļas un 2531.oanta trešās daļas.      

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai (Bauskā).

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ