Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 14/03/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par uzbrukumu policistam un draudiem nodarīt smagu miesas bojājumu

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to, ka viņš uzbruka varas pārstāvim, sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī izteica viņam draudus nodarīt smagu miesas bojājumu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, Pašvaldības policijas darbinieks 2017.gada 24.novembrī, pildot savus dienesta pienākumus, konstatējot Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, sāka noformēt administratīvā pārkāpuma protokolu par nepareizu laika uzrādīšanu, novietojot transportlīdzekli stāvvietā ar laika ierobežojumu.

Administratīvā protokola noformēšanas laikā notikuma vietā ieradās automašīnas vadītājs un, būdams neapmierināts ar policijas darbinieka rīcību, pildot savus dienesta pienākumus, izturējās agresīvi, lamājās cieņu aizskarošiem vārdiem, pēc kā, pielietojot fizisku spēku, vairākkārt uzbruka policijas darbiniekam. Tāpat apsūdzētais izteica policistam draudus nodarīt smagu miesas bojājumu, vienlaikus paziņojot, ka viņš nodarbojas ar austrumu cīņām. Policijas darbinieks, atpazīstot apsūdzēto, kā personu, kura nodarbojas ar austrumu cīņām, uztvēra izteiktos draudus kā reāli izpildāmus un bīstamus savai veselībai, kas deva viņam pamatu baidīties, ka apsūdzētais var izpildīt draudus un nodarīt viņam smagu miesas bojājumu.

Apsūdzētais vīrietis saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 269.panta pirmās daļas un 132.panta.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ