Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 31/05/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu pret kādu ģimenes ārstu par recepšu izrakstīšanu bez medicīniskas nepieciešamības psihotropo vielu iegādei

2018.gada 28.maijā Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par recepšu izrakstīšanu bez medicīniskas nepieciešamības psihotropo vielu saņemšanai mantkārīgā nolūkā, kā arī par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā, personu grupā apsūdzēts kāds bijušais ģimenes ārsts un kāda sieviete.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie vienojās par lomu sadali psihotropo vielu realizācijai citām personām, konkrēti, ka apsūdzētais ģimenes ārsts iegādāsies un nogādās apsūdzētajai sievietei tabletes, kas satur psihotropas vielas, bet viņa tās glabās un realizēs tālāk citām personām. Tā, apsūdzētais, uz nelikumīgi izrakstītu recepšu pamata iegādājās tabletes, kas satur psihotropās vielas un nodeva tās tālākai realizācijai apsūdzētajai sievietei.

Bez tam apsūdzētais, būdams ģimenes ārsts, bez medicīniskās nepieciešamības, mantkārīgos nolūkos, izrakstīja īpašas receptes ar savu pacientu datiem, kuriem tās nemaz nebija nepieciešamas, un izsniedza tās apsūdzētajai sievietei.

Apsūdzētais ģimenes ārsts pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 2531.panta trešās daļas un 250.panta otrās daļas, savukārt apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 2531.panta trešās daļas un 253.panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Kurzemes rajona tiesai

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ