Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 07/02/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu pret Valsts policijas darbinieku par kukuļa pieņemšanu

2018.gada 6.februārī Daugavpils prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts Valsts policijas darbinieks, kurš izmantojot savu dienesta stāvokli pieprasīja un pieņēma kukuli, lai kukuļdevējam nevajadzētu sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais Valsts policijas darbinieks, pildot savus dienesta pienākumus, 2016.gada novembra mēnesī, par atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu apstādināja automašīnu, kuru vadīja operatīvā eksperimenta veicējs. Apsūdzētais policijas darbinieks paņēma automašīnas vadītāja dokumentus un palūdza vadītāju sekot viņam līdz dienesta automašīnai. Policijas darbinieks, sarunas laikā ar likumpārkāpēju, norādīja, ka par izdarīto administratīvo pārkāpumu ir paredzēts naudas sods 40 EUR apmērā un tālāk vilcināja laiku, neveica darbības protokola sastādīšanai, tādējādi ar savu uzvedību liekot saprast, ka ir iespēja nefiksēt šo pārkāpumu par atlīdzību. Likumpārkāpējs painteresējoties vai pietiks ar 20 EUR par to, lai protokols netiktu sastādīts, saņēma no apsūdzētā apstiprinošu atbildi un ielika naudu dienesta automašīnā.

Apsūdzētais policijas darbinieks pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 320.panta otrās daļas un savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Lieta izskatīšanai nodota Daugavpils tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

 

 

Atpakaļ