Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 26/10/2018

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriež brīvības atņemšanas sodu uz septiņiem gadiem par slepkavības mēģinājumu

Šā gada jūnijā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzētais vīrietis atriebības motīvu vadīts, mēģinājis noslepkavot sievieti.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai 2018. gada 31. martā apsūdzētais nolūkā atriebties par kādā citā kriminālprocesā sniegto informāciju, ieradās veikalā un sastopot tur veikala pārdevēju, atriebības motīvu vadīts, piegāja pie viņas un ar līdzi paņemto nazi, izdarīja vairākus mērķtiecīgus dūrienus cietušās dzīvībai svarīgu orgānu apvidū. Taču apsūdzētajam savu nodomu līdz galam īstenot neizdevās, jo cietusī veikala pārdevēja izvairījās no dūrieniem un izdarīja aktīvu pretestību apsūdzētā vīrieša darbībām. Apsūdzētais pie kriminālatbildības tika saukts pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un 116.panta.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknim un Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūrai, nodrošinot mērķtiecīgu izmeklēšanu, noziedzīgā nodarījuma izmeklēšana un kriminālvajāšana tika pabeigta iespējami īsā laikā un 2018. gada 26. oktobrī lieta tika izskatīta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā. Apsūdzētais atzīts par vainīgu Krimināllikuma 15.panta ceturtajā daļā un 116.pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīts ar brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem, ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem. Vainīgajam jākompensē cietušajai pieteiktais materiālais un morālais kaitējums.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ