Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 16/08/2018

Uzsāks Centralizētas prokuratūru ēkas pārbūvi Aspazijas bulvārī 7

Attēls: Uzsāks Centralizētas prokuratūru ēkas pārbūvi Aspazijas bulvārī 7

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) uzsāks Centralizētās prokuratūru ēkas Aspazijas bulvārī 7 pārbūvi, ko atzīmēja ar svinīgu pasākumu šā gada 16.augustā. Pirms rekonstrukcijas uzsākšanas pasākuma dalībniekiem bija iespēja apskatīt topošo Centralizēto prokuratūru ēku, tāpat notika arī simboliska atslēgu nodošana būvniekiem, kurā piedalījās finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis, būvuzņēmuma SIA "Abora" pārstāvis Gunārs Barkāns un būvprojekta autors, arhitekts Aldis Polis.

Ēkas kopējā platība šobrīd ir 6396,3 kvadrātmetri, bet pēc pārbūves un atjaunošanas ēkas platība plānota 7000 kvadrātmetru. Kopējais projekta budžets ir 10 390 877,06 eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), ieskaitot administratīvās izmaksas, jeb 12,57 miljoni eiro ar PVN.

Ēku Aspazijas bulvārī 7 raksturo īpašas arhitektoniskas vērtības, pēc tās rekonstrukcijas tiks turpinātas arī ēkas izmantošanas tradīcijas – tajā vienmēr atradušās tiesībsargājošo iestāžu, iepriekš policijas, bet pēc rekonstrukcijas prokuratūras struktūrvienības. Lai šīs telpas būtu piemērotas prokuratūras vajadzībām, ēku plānots būtiski pārbūvēt.

Pēc darbu pabeigšanas Aspazijas bulvārī 7 tiks izvietotas šādas prokuratūras struktūrvienības - Rīgas tiesas apgabala prokuratūra, Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūra, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūra, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūra, Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūra, Rīgas rajona prokuratūra, Specializētā vairāku nozaru prokuratūra, Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra, Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūra, kā arī Rīgas Autotransporta prokuratūra.

Prokurori un administratīvie darbinieki, kuri savus darba pienākumus veic minētajās prokuratūrās, šobrīd strādā mūsdienīgai darba videi neatbilstošos, brīžiem pat kritiskos darba apstākļos. Pēc ilgstoša, gandrīz astoņu gadu ilguša procesa kopumā darbavietas jaunās telpās tiks nodrošinātas vairāk kā 200 prokuroriem un administratīvajiem darbiniekiem.

Projektu atbilstoši laika grafikam plānots īstenot līdz 2020.gada beigām. Plānotais nomas līguma sākuma termiņš ir 2021.gada 1.janvāris.

(Tekstā izmantoti aģentūras LETA publicētās informācijas fragmenti).          

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ