Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 05/04/2019

Autobusa vadītāju tiesās par avārijas izraisīšanu Igaunijā

Jelgavas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts autobusa vadītājs par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu Igaunijā, kā rezultātā uzņēmuma “Lux Express” autobuss nobrauca no ceļa un diviem cietušajiem nodarīti smagi miesas bojājumi.

Kā norādīts lēmumā, 2016. gada janvārī apsūdzētais vadīja pasažieru autobusu Scania Irizar maršrutā Rīga – Sanktpēterburga,  Igaunijas Republikas teritorijā, virzienā no Tartu uz Jehvi. Vadītājs bija neuzmanīgs Jehvi – Tartu – Valga šosejas astotajā kilometrā, nepārliecinājās par ceļu satiksmes drošību, neizvēlējās laika apstākļiem un ceļa apstākļiem atbilstošo braukšanas ātrumu, kā rezultātā zaudēja vadību par autobusu, tas nobrauca no ceļa un apgāzās uz labā sāna. Vienai cietušajai daļēji tika amputēta roka, otram cietušajam – pilnībā bija jāamputē roka, kas pieskaitāmi smagiem miesas bojājumiem. 

Par šādām iepriekš minētajām darbībām persona tiek apsūdzēta pēc Krimināllikuma 260.panta otrās daļas.

2018.gada martā Ģenerālprokuratūra, izskatot Igaunijas Republikas Valsts prokurora lūgumu, pieņēma lēmumu par kriminālprocesa pārņemšanu un nodošanu procesa veikšanai Jelgavas prokuratūrai.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.                                            

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Laura Majevska

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ