Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 27/03/2019

Divas personas tiesās par slepkavības izdarīšanu

Šī gada martā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas divas personas par slepkavības izdarīšanu Klintaines pagastā, kā arī vairāku mantisku un citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu Pļaviņās. Lietā personām celtas apsūdzības kopumā par astoņiem noziedzīgiem nodarījumiem.

2018. gada 10. augustā divas personas Pļaviņās uz ielas nolaupīja cietušajai personai mantu un naudu. Viņi tiek apsūdzēti arī par huligānisma izdarīšanu 2018. gada 11. augustā Pļaviņās, kas bija saistīts ar mantas iznīcināšanu un miesas bojājumu nodarīšanu divām personām. Huligāniskās darbības tika izdarītas kādā daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī Pļaviņās.

Savukārt 2018. gada 12. augustā abi apsūdzētie devās pie paziņas uz kādu lauku māju Klintaines pagastā, kur noslepkavoja vienu personu nolūkā iegūt mantu. Apsūdzētie no mājas nolaupīja cietušajai personai piederošo mantu.

Turklāt, apsūdzētie tiek apsūdzēti arī par trīs zādzību nelielā apmērā izdarīšanu un nelikumīgu iekļūšanu mājoklī Pļaviņās.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām, apsūdzētie izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 176.panta otrajā daļā, Krimināllikuma 231.panta otrajā daļā, Krimināllikuma 117.panta 6. un 10. punktā, trīs noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas un divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 143.panta pirmās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai  Zemgales rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Laura Majevska

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ