Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 18/12/2019

Par nelikumīgu alkohola un tabakas izstrādājumu glabāšanu piespriež reālu brīvības atņemšanu

2019. gada decembra vidū Rīgas apgabaltiesa apmierinājusi Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurora protestu un apsūdzētajam piemērojusi reālu brīvības atņemšanas sodu par nelikumīgu tabakas un alkohola izstrādājumu pārvadāšanu un glabāšanu. Kopumā valstij tika nodarīti zaudējumi vairāk kā 21 000 EUR apmērā.

Apsūdzībā norādīts, ka persona 2015. gadā nelikumīgi uzglabāja un pārvietoja tabakas izstrādājumus, radot būtisku kaitējumu, un glabāja nelikumīgus alkoholiskos dzērienus lielā apmērā. Viņš radīja mantisko kaitējumu valstij kopumā 21616 EUR apmērā. Apsūdzēto aizturēja brīdī, kad viņš no savas automašīnas uz garāžu nesa melnu maisu, pēc kā muitas kontroles laikā tik konstatēts, ka šajā automašīnā atradās kastes ar cigaretēm, kurām bija Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markas. Tāpat, veicot muitas kontroli garāžai, konstatēja, ka melnajā maisā, ko nesa apsūdzētais, atradās cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām, bet garāžā vēl atradās dažāda tilpuma kannas ar bezkrāsainu šķidrumu, kam bija spirtam raksturīga smarža.

Persona atzīta par vainīgu Krimināllikuma 221.panta pirmajā daļā (Krimināllikuma redakcijā, kas bija spēkā līdz 2015.gada 2. decembrim) un Krimināllikuma 221.2 panta otrajā daļā (Krimināllikuma redakcijā, kas bija spēkā līdz 2015.gada 2. decembrim), paredzēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un sodīta ar brīvības atņemšanu uz septiņiem mēnešiem, bez mantas konfiskācijas un ar piespiedu darbu 80 stundas..

Spriedumu vēl var pārsūdzēt kasācijas kārtībā Augstākajā tiesā.

 

 

 

Laura Majevska

 

Latvijas Republikas Prokuratūras

Preses sekretāre

Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444

E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ