Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 16/04/2019

Piespriež reālu brīvības atņemšanu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu pārvietošanu

Tiesa par vainīgu atzinusi vienu personu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu Iecavas novadā un sodījusi ar reālu brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem.

Saskaņā ar Bauskas rajona prokuratūras prokurores uzturēto apsūdzību, persona 2016. gada februārī pārvietoja gandrīz 300 l nelikumīga alkoholiska dzēriena jeb etilspirtu ar automašīnu pa ceļu Bauska – Rīga. Iecavas novadā viņš tika aizturēts un Valsts policijas darbinieki nelikumīgos alkoholiskos dzērienus izņēma. Izņemtie alkoholiskie dzērieni ir liels apmērs. Šādā veidā apsūdzētais nodarīja Latvijas valstij mantisku kaitējumu 3826 EUR apmērā, kas ir nenomaksātā akcīzes nodokļa summa.

Zemgales rajona tiesa viņu atzina par vainīgu pēc Krimināllikuma 221.2 panta trešās daļas un sodīja ar brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem un apcietināja tiesas zālē. Persona jau iepriekš bija sodīta par analoģisku noziedzīgu nodarījumu ar nelikumīgiem alkoholiskajiem dzērieniem un šo nodarījumu izdarīja nedzēstas sodāmības laikā.

Spriedumu var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

 

 

 

 

 

Laura Majevska

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ