Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 17/01/2019

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kurā smagi cieta gājējs

2019.gada 4.janvārī Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurors pieņēmis lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, saskaņā ar kuru persona, vadot transportlīdzekli, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi.

Kā jau iepriekš ziņots, saskaņā ar lēmumu parkrimināllietas nodošanu tiesai, ceļa posmā Rīgā, kur atļautais braukšanas ātrums apdzīvotā vietā ir 30 km/h, apsūdzētais pārsniedza noteikto ātruma ierobežojumu un brauca ar ātrumu, kas nav mazāks par 70 km/h, neņēma vērā brīdinājuma zīmes (uz ceļa strādā, ātrumvalnis u.c.), kā arī to, ka brauktuve bija klāta ar slapju sniegu. Brīdī kad apsūdzētais pamanīja gājēju, kurš šķērsoja ielu, savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un neapturēja transportlīdzekli, kā rezultātā apsūdzētā vīrieša vadītais transportlīdzeklis notrieca gājēju. Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanas un sadursmes rezultātā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bīstami dzīvībai. Cietušais ir sabiedrībā pazīstama persona.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 260.panta otrās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ