Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 16/01/2019

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu par slepkavības izdarīšanu

2019. gada 9.janvārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēta viena persona par to, ka tā izdarījusi citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzība par slepkavības izdarīšanu uzrādīta sievietei, kura atzīta par pieskaitāmu. Apsūdzētā ar nogalināto iepazinās aptuveni pirms pieciem gadiem kursos, kuru laikā apsūdzētajai radās simpātijas pret minēto sievieti. Apsūdzētā savā dzīvē jutās vientuļa un cerēja uz attiecību izveidošanu ar cietušo. Par savām jūtām apsūdzētā nekādā veidā nepaziņoja cietušajai, viņas netikās un nekomunicēja ārpus minētajiem mācību kursiem. Vairāku gadu laikā apsūdzētā sekoja nogalinātajai internetā, sociālajos tīklos, bet 2016.gadā viņai izdevās noskaidrot cietušās dzīves vietu. Apsūdzētā gaidīja sievieti pie viņas mājas ar nodomu nogalināt sievieti, ko realizēja, izdarot trīs mērķtiecīgus šāvienus sievietes mugurā. No gūtajiem ievainojumiem iestājās cietušās nāve.

Apsūdzētā saukta pie kriminālatbildības pēc KL 116.panta.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ