Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 16/05/2019

Prokuratūra nosūta krimināllietu tiesai medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanai par huligānismu Rīgas centrā

2019. gada martā Rīgā, Brīvības bulvārī 36, citu personu klātbūtnē, kāds vīrietis huligānisku tieksmju vadīts, veica darbības, kas rupji traucēja sabiedrisko mieru, pauda acīmredzamu necieņu un bezkaunību pret sabiedrību un ignorēja vispārpieņemtās uzvedības normas.

Vīrietis skaļi lamājoties necenzētiem vārdiem un ar nolūku iznīcināt svešu mantu, ar līdz paņemto āmuru, piegāja pie Latvijas Republikas Ministru kabineta uz ielas novietotām trīs automašīnām un izdarīja mērķtiecīgus sitienus pa minēto automašīnu priekšējiem vējstikliem. Kad Valsts policijas darbinieks centās pārtraukt vīrieša prettiesiskās darbības, vīrietis atteicās pakļauties policijas darbinieka likumiskajām prasībām un izpūta policijas darbiniekam acīs piparu gāzi, tādējādi izdarot pretošanos policijas darbiniekam un radot viņam fiziskas sāpes un ciešanas. Aizturēšanas brīdī pie vīrieša vēl tika atrasti un izņemti arī trīs naži.

Ar savām darbībām vīrietis izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 231. panta otrajā daļā.

Tā kā pirmstiesas kriminālprocesa laikā tika noskaidrots, ka vīrietis noziedzīgo nodarījumu izdarījis būdams nepieskaitāmības stāvoklī, Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors 2019. gada 15. maijā, atbilstoši Kriminālprocesa likuma 600. panta nosacījumiem, pieņēma lēmumu par krimināllietas nosūtīšanu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanai.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ