Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 13/09/2019

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi personu par dalību bruņotā konfliktā

2019.gada 4.septembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore pie kriminālatbildības saukusi fizisku personu par prettiesisku dalību bruņotā konfliktā, kas vērsts pret valsts teritoriālo neaizskaramību un ir pretrunā ar Latvijas Republikai saistošām starptautiskajām tiesībām, neievērojot normatīvos aktus.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajam vīrietim radās nodoms piedalīties militārās operācijās nevalstiskas bruņotas grupas sastāvā Ukrainas austrumos. Realizējot šo nodomu, vīrietis devās uz Ukrainas austrumiem, kur pievienojās nelikumīgā formējuma sastāvam  un uzsāka pildīt strēlnieka amatu strēlnieku brigādes izlūkošanas-diversijas grupā.

Apsūdzētais laika posmā no 2015.gada februāra līdz 2016.gada maijam, pārkāpjot tiesisko kārtību, kas noteikta personas dalībai bruņotā konfliktā ārpus Latvijas Republikas, pielietojot šaujamieročus piedalījās bruņotā konfliktā  Austrumukrainā un ar savām darbībām izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 77.-1 pantā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ