Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 10/01/2019

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par piesavināšanos nelielā apmērā un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā

 

2019. gada 9.janvārī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēta persona par piesavināšanos nelielā apmērā un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādīts, ka persona, būdama valsts amatpersona, izdarīja piesavināšanos nelielā apmērā, proti, dienesta automašīnai piesaistīto degvielas uzpildes karti divas reizes izmantoja degvielas uzpildei personīgajā automašīnā un par iepildīto degvielu kasē norēķinājās ar šo degvielas uzpildes karti.

Pēc noziedzīgajām darbībām apsūdzētais viltoja dokumentus, nolūkā slēpt degvielas piesavināšanās faktu un iestādei radīto materiālo zaudējumu, veica dokumenta viltošanu, norādot, ka degvielu pildījis dienesta automašīnā.

Apsūdzētajam celta apsūdzība par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 180.panta pirmajā daļā, kā arī 327.panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ