Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 14/01/2019

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par pretlikumīgām darbībām ar psihotropām vielām un to receptēm

2019.gada 10. janvārī Rēzeknes prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par pretlikumīgām darbībām ar psihotropām vielām un to receptēm.

Noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā apsūdzētas divas personas. Viena no šīm personām, būdama ģimenes ārste, apsūdzēta par to, ka izrakstīja psihotropo vielu receptes bez medicīniskās nepieciešamības šīs vielas saņemšanai un šīs darbības izdarījusi personiskas ieinteresētības dēļ. Otra persona uzkūdīja recepšu izrakstīšanu bez medicīniskās nepieciešamības psihotropās vielas saņemšanai, neatļauti iegādājās un glabāja realizācijas nolūkā psihotropu vielu, kā arī mēģināja nodot psihotropu vielu personai, kura ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Ar savām darbībām apsūdzētās sievietes izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 250.panta pirmajā daļā, 20.panta trešajā daļā un 250.panta pirmajā daļā, 253.1 panta pirmajā daļā, 15.panta ceturtajā daļā un 309. panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ