Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 27/03/2019

Tiesai nodota apjomīga lieta par trīs cilvēku slepkavībām

Šī gada 22.martā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas divas personas par trīs cilvēku slepkavību. Lietā celtas apsūdzības kopumā par sešiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Saskaņā ar lēmumu viena no slepkavībām notika 2018.gada jūnijā. Apsūdzētie kopā ar vienu personu gatavojās veikt darbus kādā lauku īpašumā Rēzeknes apkārtnē. Kopīgi lietojot alkoholu, starp viņiem izcēlās strīds un apsūdzētie trešo personu aizveda uz kādu neapdzīvotu māju Ludzas novadā, kur šo personu noslepkavoja. Pēc tam abi apsūdzētie māju ar līķi nodedzināja, lai slēptu izdarītās slepkavības pēdas. Abas personas apsūdzētas par citas personas slepkavību, kas izdarīta personu grupā ar sevišķu cietsirdību un pēc tās izdarīto līķa apgānīšanu.  

Personas apsūdzētas arī par divu citu cilvēku slepkavību 2018.gada augustā. Apsūdzētie viesojās pie paziņām Iršu pagasta lauku mājās un kopīgi lietoja alkoholu, taču apsūdzētajiem izcēlās konflikts ar mājas saimniekiem. Rezultātā abi apsūdzētie mājas saimniekus (vīrieti un sievieti) noslepkavoja, cietušo līķus ievietoja mājā un to aizdedzināja. Abas personas apsūdzētas par citu personu slepkavību, kas izdarīta personu grupā ar sevišķu cietsirdību un pēc tās izdarīto līķa apgānīšanu.

Turklāt katra no šīm personām ir apsūdzēta arī par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu ar dedzināšanu, kā arī katrs apsūdzēts par zādzības nelielā apmērā izdarīšanu - apsūdzētie no cietušo mājas Iršu pagastā nozaga divus velosipēdus, kurus izmantoja, lai ātrāk atstātu noziegumu izdarīšanas vietu.

Lieta nodota izskatīšanai  Zemgales rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Laura Majevska

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ