Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 19/02/2019

Tiesai nodota krimināllieta par psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā un šaujamieroču munīcijas neatļautu glabāšanu

2019.gada 15.februārī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu pret personu, kura glabāja šaujamieroča munīciju bez attiecīgas atļaujas, kā arī veica psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, persona apsūdzēta par psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā, lielā apmērā. Proti, viņš savā dzīvesvietā neatļauti, tālākas realizācijas nolūkā glabāja 0,9565 gramus psihotropās vielas amfetamīna un 1,5884 gramus psihotropās vielas metamfetamīna, kas veido lielus apmērus.

Tāpat apsūdzētais bez attiecīgas atļaujas savā dzīvesvietā glabāja rūpnieciski ražotas, šaušanai derīgas sporta un medību ieroču patronas un Francijā rūpnieciski izgatavotu, šaušanai derīgu artilērijas unitāru patronu, kas ir militāra munīcija. Pagājušā gada maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa darbiniekiem veicot mērķtiecīgu izmeklēšanu, cita starpā veicot kratīšanu personas dzīvesvietā, tika atrastas un izņemtas minētās psihotropās vielas un šaujamieroču munīcija.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas un Krimināllikuma 253.1panta trešās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Laura Majevska

 

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ