Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 23/12/2019

Tiesai nodota lieta par sevišķi cietsirdīgas slepkavības izdarīšanu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā viena persona pie kriminālatbildības saukta par savas draudzenes slepkavību ar sevišķu cietsirdību, kā arī lietā apsūdzēta vēl viena persona, kura palīdzēja slēpt šī nozieguma pēdas.

Kā norādīts lēmumā, 2019. gada 28. februārī apsūdzētais ieradās savas draudzenes dzīvesvietā Maskavas ielā, Rīgā un starp viņiem izcēlās strīds. Dusmu iespaidā apsūdzētais paņēma nazi un izdarīja 15 naža dūrienus cietušajai, kā rezultātā iestājās viņas nāve. Pēc draudzenes noslepkavošanas apsūdzētais paņēma viņas mobilo telefonu un, izmantojot mobilo lietotni, no viņas bankas konta uz savu bankas kontu veica naudas pārskaitījumus, kā arī nozaga no dzīvokļa draudzenes divus mobilos telefonus, planšetdatoru un bankas maksājumu karti.

Persona apsūdzēta par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 117. panta 4. punktā, 193. panta otrajā daļā, 175. panta pirmajā daļā un 193. panta otrajā daļā.

Savukārt otra persona ir apsūdzēta pēc Krimināllikuma 313. panta otrās daļas par sevišķi smaga nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu, kas izpaudās kā palīdzības sniegšana nozieguma izdarīšanas vietas uzkopšanā un nozieguma vietā esošo pēdu slēpšanā.

 

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Laura Majevska

 

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ