Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 02/04/2019

Tiesās divas personas par naudas līdzekļu izkrāpšanu un legalizēšanu lielā apmērā

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu divu personu apsūdzībā par krāpšanu ielā apmērā un tās rezultātā noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu vairāk kā 800 000 EUR apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību, notikumi risinājās 2015. gadā. Krimināllietā apsūdzētais kādā uzņēmumā bija galvenais grāmatvedis un, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos, nolēma ar viltu iegūt uzņēmuma naudas līdzekļus lielā apmērā. Tā kā viņa amata pienākumos ietilpa sagatavot maksājuma dokumentus, viņš nolēma viltot maksājuma uzdevumus par sev aprēķinātās algas apmēru. Gadījumā, ja kāds to pamanītu, apsūdzētais šo neprecizitāti bija plānojis norakstīt uz pārrakstīšanās kļūdu. Kopā apsūdzētais izkrāpa naudas līdzekļus 43 204 EUR apmērā.

Krāpšanu lielā apmērā no iepriekš minētā uzņēmuma galvenais grāmatvedis veica arī personu grupā ar citu personu. Abi vienojās, ka viens no apsūdzētajiem nomainīs savam uzņēmumam nosaukumu uz sadarbības partnerim līdzīgu. Galvenais grāmatvedis sagatavoja faktiskajiem apstākļiem neatbilstošus maksājuma uzdevumus un apstiprināja tos. Tādā veidā abas personas izkrāpa 884 839 EUR, no kuriem 851 593 EUR abi legalizēja, pārskaitot uz citiem kontiem.

Par šādām iepriekš minētajām darbībām personas tiek apsūdzētas pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas un Krimināllikuma 195.panta trešās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.    

 

 

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Laura Majevska

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ