Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 23/12/2019

Tiesās māti par smagu miesas bojājumu nodarīšanu bērnam

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu sievietes apsūdzībā par sava bērna sišanu, kā arī apliešanu ar verdošu ūdeni un atstāšanu bez palīdzības.

Saskaņā ar apsūdzību 2019. gada maijā apsūdzētā, atrodoties savā dzīvesvietā Rīgā, Maskavas ielā, alkohola reibumā, aiz dusmām, ka viņas mazgadīgais bērns varētu būt sabojājis planšetes ekrānu, vairākas reizes viņam sita, kā arī rāva aiz apģērba. Pēc tam apsūdzētā uzvārīja ūdeni un ar to aplēja savu mazgadīgo dēlu, kas viņam radīja apdegumus ar kopējo platību 35%, kas pieskaitāmi smagiem miesas bojājumiem. Pēc miesas bojājumu nodarīšanas apsūdzētā nereaģēja uz sava dēla kliedzieniem un neizsauca medicīnas darbiniekus, atstājot mazgadīgo bez palīdzības.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas, 125. panta otrās daļas 9. punkta un 141. panta otrās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

 

Laura Majevska

 

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

 

 

Atpakaļ