Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 18/12/2019

Trīs personas tiesās par lopu un gaļas produkcijas izkrāpšanu Latgalē

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā trīs personas apsūdzētas par lopu un gaļas produkcijas izkrāpšanu no zemniekiem un kapitālsabiedrībām Latgales reģionā.

Apsūdzētie laika periodā no 2016.gada maija līdz 2017.gada jūlijam, izmantojot zemnieku un kapitālsabiedrību pārstāvju uzticību un ar viltu, saņēma lopus un gaļas produkciju, taču nenorēķinājās par saņemto preci solītajā termiņā. Kopumā konstatēti 25 gadījumi, kad notikusi krāpšana. Izkrāptā naudas summa ir robežās no 200 EUR līdz apmēram 8000 EUR.

Personas apsūdzētas par trīs noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 180.panta pirmajā daļā, piecu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 177.panta pirmajā daļā un septiņpadsmit noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 177.panta otrajā daļā.

Lieta nodota Rēzeknes tiesai.

                                                                                                            

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Laura Majevska

 

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ