Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 02/12/2020

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Juris Juriss saņem Valsts policijas apbalvojumu

Attēls: Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Juris Juriss saņem Valsts policijas apbalvojumu

2020. gada 1. decembrī Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks pasniedza Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokuroram Jurim Jurisam Valsts policijas apbalvojumu - Nopelnu zīmi "Par ieguldījumu ekonomisko noziegumu apkarošanas jomā".

Apbalvojums tika piešķirts par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas lietu izmeklēšanas efektivizēšanu, tostarp aktīvu darbu likumdošanas procesa uzlabošanā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanas jomā, kā arī par kopīgu darbu ar Valsts policiju un Finanšu izlūkošanas dienestu, izstrādājot efektīvāku un modernizētāku Finanšu izlūkošanas dienesta ziņošanas kārtību Valsts policijai.

Kā atklāja Valsts policijas pārstāvis - ENAP 1.nodaļas priekšniece Inese Gise: “Neskatoties uz aktīvu darbu kopš 2015. gada KL 195. panta atdzīvināšanā, virkni grozījumiem, kas bija vērsti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas lietu efektivizēšanai, darbam pozitīva Moneyval novērtējuma saņemšanai, Valsts policijai un Ģenerālprokuratūrai ilgstoši tā arī neizdevās izveidot kopējo izpratni šo lietu efektīvai izmeklēšanai, kas savukārt līdz šim būtiski kāvēja aktuālās noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas lietu izmeklēšanas.

J.Juriss aktīvi iesaistījās šī jautājuma izpētē un uzlabošanā 2019. gadā, kā arī kopā ar Valsts policiju aktīvi iesaistījās Kriminālprocesa likuma 125.panta pilnveidē, iestrādājot normā Fakta legālās prezumpcijas gadījumu attiecībā uz noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Par būtisku J.Jurisa ieguldījumu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas lietu izmeklēšanu attīstībā, jāuzskata arī pēdējo 3 mēnešu darbs, kad Valsts policijas pārstāvjiem kopā ar J.Jurisu un Finanšu izmeklēšanas dienestu izdevās modernizēt Finanšu izmeklēšanas dienesta ziņošanas kārtību Valsts policijai, ieviešot modernizētu Finanšu izmeklēšanas dienesta īpaši izstrādātu atzinuma formu, kā arī ieviest jaunu pieeju noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas tipoloģiju aktīvai izmantošanai izmeklēšanā”.

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ