Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 04/12/2020

Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeigts kriminālprocess par kukuļdošanu

2020.gada 20.novembrī Ludzas rajona prokuratūras prokurore pieņēma lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības par to, ka viņš piedāvāja kukuli valsts amatpersonām, lai tās, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību kukuļa piedāvātāja interesēs.
2020.gada 20.novembrī persona nolūkā šķērsot valsts robežu no Latvijas Republikas uz Krievijas Federāciju ieradās Valsts Robežsardzes Ludzas pārvaldes Terehovas I kategorijas robežkontroles punktā ar automašīnu, kurai ir Nīderlandes Karalistes valsts reģistrācijas numura zīme un kura reģistrēta Bulgārijas Republikā, bet kurai noteiktā kārtībā nav izieta transportlīdzekļa reģistrācija. Apsūdzētais Valsts Robežsardzes Ludzas pārvaldes Terehovas I kategorijas robežkontroles punkta inspektoriem, kuri veica dienesta pienākumus, piedāvāja kukuli, tas ir, materiālu vērtību 100 EUR naudas izteiksmē, lai viņš varētu šķērsot Latvijas Republikas – Krievijas Federācijas valsts robežu.
Par šādām darbībām persona apsūdzēta noziedzīga nodarījuma, kura sastāvs paredzēts Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā, izdarīšanā.
2020.gada 20.novembrī pie apsūdzības izsniegšanas apsūdzētais savu vainu inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzina pilnībā.
Kriminālprocess tika pabeigts deviņu stundu laikā kopš tā uzsākšanas, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu un nosakot apsūdzētajam naudas sodu desmit Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 4300 EUR.
                
Una Rēķe
Latvijas Republikas Prokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ