Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 14/08/2020

Celtas apsūdzības lietā par neizpaužamu ziņu izpaušanu

2020.gada 14.augustā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors ir cēlis apsūdzību divām personām krimināllietā, kurā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētājs 2020.gada 4.augustā prokuroram bija ierosinājis uzsākt kriminālvajāšanu trim personām.

Apsūdzība celta Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Metodikas nodaļas virsprokurorei par izmeklēšanas noslēpuma izpaušanu divām personām, t.i., par divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 329.pantā.

Tāpat apsūdzība celta zvērinātam advokātam par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lietvedībā esošajā kriminālprocesā. t.i., par noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 300.panta otrajā daļā.

Bijušajam ģenerālprokuroram apsūdzība šobrīd nav celta un viņam saglabāts aizdomās turētā statuss, jo Korupcijas novēršanas un apkrošanas biroja izmeklētājs nav vispusīgi noskaidrojis faktiskos un juridiskos apstākļus, lai izlemtu jautājumu par kriminālprocesa tālāko virzību šai daļā. Šie apstākļi tiks noskaidroti kriminālprocesa turpmākā izmeklēšanas gaitā, par ko masu saziņas līdzekļiem tiks paziņots atsevišķi.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ