Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 02/11/2020

Lieta par sutenerismu paātrinātā procesa kārtībā nonāk tiesā

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors paātrinātā procesa kārtībā uz tiesu nosūtījis krimināllietu par sutenerismu, kur apsūdzētas divas personas.

Saskaņā ar celto apsūdzību 2020.gada augusta sākumā, abi apsūdzētie noziedzīgi vienojās par personu izmantošanu iedzīvošanās nolūkā, tas ir, gūt sev materiālu labumu no personām, kuras nodarbojas ar prostitūciju. Vienlaikus abi vienojās, ka prostitūtas, kuras pēc viņu aicinājuma piekritīs sniegt seksuāla rakstura pakalpojumus klientiem par samaksu, tiks nodarbinātas abu dzīvesvietā, vienā no dzīvokļa istabām.

Īstenojot kopīgo noziedzīgo nodomu abas apsūdzētās personas, personu grupā, mantkārīgu motīvu vadīti, organizēja un vadīja dzīvoklī seksuālu pakalpojumu sniegšanu klientiem, koordinējot strādājošo prostitūtu darbu, gūstot ne mazāk kā 50% no naudas summas, ko prostitūtas saņēma no klientiem par seksuālo pakalpojumu sniegšanu. Tika ievietoti sludinājumi interneta vietnēs, gan meklējot sievietes, kuras piekristu nodarboties ar prostitūciju, gan meklējot klientus, kuri vēlējās saņemt prostitūtu pakalpojumus

Tādējādi apsūdzētās personas periodiski nodarbināja ne mazāk kā trīs prostitūtas un iedzīvošanās nolūkā sistemātiski saņēma no prostitūtām daļu no naudas, proti, kopumā ne mazāk kā 1450,- EUR, ko prostitūtas bija ieguvušas par seksuālo pakalpojumu sniegšanu klientiem.

 

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 165.panta otrās daļas.

Kriminālprocesa virzība paātrinātā kārtībā bija iespējama, pateicoties Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 4.nodaļas darbinieku profesionāli ieguldītam operatīvajam un izmeklēšanas darbam, kā rezultātā krimināllieta ir pabeigta 17 dienās no uzsākšanas brīža. Lietas iztiesāšana noteikta Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ