Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 14/01/2020

Lūdz tiesu apstiprināt sodu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu

Daugavpils prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par vienošanās apstiprināšanu un soda piespriešanu krimināllietā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Apsūdzētais savu vainu atzinis un lietā nav pieteikta kaitējuma kompensācija, tāpēc prokurors uzskata, ka pirmstiesas kriminālprocesu var pabeigt, noslēdzot vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Saskaņā ar apsūdzību 2014.gada augusta mēnesī Krāslavā apsūdzētais vīrietis ar kādu līdz šim nenoskaidrotu personu caur programmu “Skype” vienojās  kopīgi legalizēt noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus, kas ar viltu tiks izkrāpti no Lielbritānijā dzīvojošo personu kontiem. Apsūdzētais piekrita, ka izkrāptie naudas līdzekļi tiks pārskaitīti uz viņa kontu, viņš tos izņems un nodos tālāk. Par šīm darbībām apsūdzētajam bija apsolīta atlīdzība. 2014.gada septembrī viņš uz kontu saņēma no ārvalsts pilsones izkrāptos naudas līdzekļus 3592 EUR apmērā. Vīrietis no konta noņēma 3550 EUR un nodeva kriminālprocesā nenoskaidrotai personai, par to saņemot 300 EUR skaidrā naudā un kontā atlikušos naudas līdzekļus kā atlīdzību.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 195.panta otrās daļas.

Izvērtējot apsūdzētā personību, viņa dalības lomu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, radīto kaitējumu un to, ka lietā nav pieteikta kaitējuma kompensācija, prokurors uzskata, ka apsūdzētajam nosakāms soda veids – piespiedu darbs uz 220 stundām.  

Lieta nodota Daugavpils tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Laura Majevska

 

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ