Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 01/10/2020

Par nelikumīgu robežas šķērsošanu un kukuļdošanu ar reālu brīvības atņemšanu notiesā Gruzijas pilsoni

Krāslavas rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurš uzsākts 29.septembrī un Daugavpils tiesa izskatīja paātrinātā procesa kārtībā 1.oktobrī, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds Gruzijas pilsonis par tīšu nelikumīgu robežas šķērsošanu un kukuļdošanu.

Saskaņā ar lēmumu apsūdzētais pie Latvijas Republikas valsts robežas no Baltkrievijas puses pienāca pie žoga un izlīda cauri tam, kur tālāk devās Latvijas Republikas valsts iekšienē, līdz viņu aizturēja Valsts robežsardzes amatpersona un ar dienesta transportlīdzekli veica apsūdzētā nogādāšanu uz robežapsardzības nodaļu.

Bez tam apsūdzētais, pēc aizturēšanas atrodoties Valsts robežsardzes dienesta automašīnā piedāvāja Valsts robežsardzes amatpersonai kukuli 100 ASV dolāru un vīriešu rokas pulksteni “ROLEX”, par to, lai valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli neaiztur viņu un ļauj aizbēgt.  

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 284.panta pirmajā daļā un Krimināllikuma  323.panta pirmajā daļā.

Tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu un notiesāja ar reālu brīvības atņemšanu uz 3 mēnešiem un 15 dienām.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Aiga.Eidukaa@lrp.gov.lv

Atpakaļ