Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 24/11/2020

Persona saukta pie kriminālatbildības par nelikumīgām darbībām ar tabakas izstrādājumiem un alkoholu, kā arī par speciāli radītas noklausīšanās ierīces nelikumīgu glabāšanu

2020.gada 12.novembrī Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors nosūtījis Kurzemes rajona tiesai krimināllietu par nelikumīgām darbībām ar tabakas izstrādājumiem un alkoholu, kā arī par speciāli radītas noklausīšanās ierīces nelikumīgu glabāšanu.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības par to, ka nelikumīgi uzglabāja, pārvietoja (pārvadāja) un mēģināja realizēt tabakas izstrādājumus lielā apmērā, glabāja un pārvietoja nelikumīgus alkoholiskos dzērienus lielā apmērā, kā arī mēģināja realizēt nelikumīgus alkoholiskos dzērienus lielā apmērā. Apsūdzētā nelikumīgo darbību rezultātā kopējais Latvijas Republikai radītais mantiskais zaudējums ir 546 585,33 euro.

Turklāt apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības arī par to, ka viņš pārkāpa sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītu iekārtu (stratēģiskas nozīmes preču) aprites aizliegumu - glabāja GSM noklausīšanās ierīci, kas primāri paredzēta audioinformācijas ieguvei slēptā veidā.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas, 221.2 panta trešās daļas, kā arī 15.panta ceturtās daļas un 221.panta trešās daļas, 15.panta ceturtās daļas un 221.1 panta trešās daļas, kā arī pēc Krimināllikuma 237.1 panta otrās daļas.

Krimināllieta tiks izskatīta Kurzemes rajona tiesā Kuldīgā 2021.gada 13.janvārī.

                                               

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ