Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 08/12/2020

Prokuratūra iesniegusi apelācijas protestu Zolitūdes traģēdijas krimināllietā

Prokuratūra informē, ka 2020.gada 7.decembrī iesniegts apelācijas protests par Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas spriedumu Zolitūdes traģēdijas krimināllietā un tiesas pieņemtajiem blakus lēmumiem.

Apelācijas protestā tiek lūgts atcelt Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 2020.gada 18.februāra spriedumu daļā par apsūdzēto atzīšanu par nevainīgiem un attaisnošanu viņiem inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā, taisot šajā daļā notiesājošu spriedumu, kā arī par apsūdzības daļu izslēgšanu no vienam apsūdzētajam celtās apsūdzības, viņam piespriestā soda apmēru un galīgā soda noteikšanu. Protestā arī lūgts atcelt minēto spriedumu daļā par kriminālprocesa izbeigšanu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskajām personām, kā arī tiesas pieņemtos blakus lēmumus.

 

Vienlaicīgi informējam, ka 2020.gada 11.decembrī plkst. 10.00 notiks preses konference Cisco Webex programmā, kur prokurori informēs par būtiskākajiem protesta iesniegšanas iemesliem. Konferencē piedalīsies Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurori Kaspars Cakuls, Jekaterina Kušakova, Agris Skradailis un Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Armīns Meisters.

Žurnālistiem pieteikumu par dalību preses konferencē sūtīt Prokuratūras preses sekretārei Aigai Eidukai (Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv) līdz 10.decembra plkst. 17.00.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

 

Atpakaļ