Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 20/04/2020

Tiesa apstiprina vienošanos par sodu ar apsūdzēto, kas iepriekš pārņemta kriminālvajāšanas veikšanai no Dānijas Karalistes

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprinājusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurora noslēgto vienošanos ar apsūdzēto par īslaicīgas brīvības atņemšanas sodu. Persona š.g. 3.martā tika pārņemta kriminālvajāšanas veikšanai no Dānijas Karalistes.

Persona apsūdzēta par izvairīšanos no tiesas nolēmuma, kas izriet no saskarsmes tiesībām ar bērnu, izpildes un dokumenta viltošanu un izmantošanu mantkārīgā nolūkā, proti, pēc Krimināllikuma 168.panta un 275.panta otrās daļas.

Tā kā apsūdzētā lūgusi vienošanās procesa piemērošanu, viņai ir izskaidrotas tiesības vienošanās procesā un sekas, kas rodas līdz ar vienošanās noslēgšanu, kā arī prokurors ir atzinis, ka krimināllietā ir noskaidroti apstākļi, kas attiecas uz pierādīšanas priekšmetu, un apsūdzētā piekrīt viņai inkriminēto nodarījumu apjomam, kvalifikācijai, tiesa ir apstiprinājusi vienošanos un atzinusi personu par vainīgu, sodot ar īslaicīgu brīvības atņemšanu uz diviem mēnešiem.

Soda termiņā ieskaitīts apcietinājumā pavadītais laiks ārvalstī un Latvijā no 2020.gada 20.februāra līdz 20.aprīlim. Personai piemērotais drošības līdzeklis – apcietinājums - atcelts sakarā ar soda izciešanu.

 

 

 

 

 

 

Laura Majevska

 

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Laura.Majevska@lrp.gov.lv

Atpakaļ