Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 06/10/2020

Tiesās bijušo Valsts policijas amatpersonu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersona laika periodā no 2015. gada decembra līdz 2017. gada februārim, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli pretēji dienesta interesēm sistemātiski veica tīšās noziedzīgās darbības. Viņa pretlikumīgo darbību rezultātā, pieci CSN pārkāpēji izvairījās no bezalternatīva administratīvā soda – naudas soda piemērošanas un samaksas. Tādējādi, katras šīs personas mantiskais stāvoklis uzlabojās uz nesamaksāta naudas soda apmēra.  Šo personu nesamaksāto administratīvo sodu kopējā summa sastādīja ne mazāk kā 330 EUR.  Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 318.panta otrās daļas, proti, par to, ka viņš, būdams valsts amatpersona, mantkārīgā nolūkā, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, izdarīja tīšas darbības, kuras radījušas būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personu interesēm.

Tāpat viņa darbību rezultātā tika degradēta administratīvo pārkāpumu uzskaites punktu sistēma.

Turklāt šī pati valsts amatpersona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 327. panta otrās daļas, 20.panta trešās daļas un ceturtās daļas par to, ka viņa, rīkojoties mantkārīgā nolūkā, uzkūdīja un atbalstīja citu valsts amatpersonu izdarīt dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izsniegšanu, apzinoties, ka dokuments ir viltots, par ko otrā  valsts amatpersona arī saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 327.panta otrās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ