Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/08/2021

A.Adamovičam tiesa piespriež prokurora prasīto sodu

Saeimas deputātam Aldim Adamovičam par krāpšanu un dienesta viltojumu, kas saistīts ar transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumu kompensāciju saņemšanu, Ģenerālprokuratūras Korupcijas apkarošanas koordinācijas nodaļas prokurors tiesu debatēs lūdza piespriest naudas sodu divpadsmit Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, t.i., 6000 eiro, un atņemt tiesības ieņemt Saeimas deputāta amatu uz vienu gadu un vienu mēnesi.

Šodien, 5.augustā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja saīsināto spriedumu, piespriežot A.Adamovičam sodu atbilstoši prokurora prasītajam.

Saskaņā ar apsūdzību A.Adamovičš septiņu mēnešu laika periodā kompensācijas saņemšanai uzrādīja īres izdevumus par dzīvokli, kuru neizmantoja savām vajadzībām, kā arī iesniedza divus kases čekus par degvielas iegādi, kuru arī nebija izmantojis savām vajadzībām, kā rezultātā kompensācijas par dzīvokļa īres izdevumiem un daļēji par transporta izdevumiem viņš ieguva prettiesiski.

Prokurors, apsūdzētais, aizstāvis vai pārstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

 
 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas prokuratūra
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ