Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/10/2021

Ekonomisko lietu tiesa krimināllietu par medus kā kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu sāks skatīt decembrī

Attēls: Ekonomisko lietu tiesa krimināllietu par medus kā kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu sāks skatīt decembrī

Ekonomisko lietu tiesa š.g. 3. decembrī izskatīšanai nozīmējusi krimināllietu, kurā apsūdzētas divas valsts amatpersonas par to, ka viņi, būdami Valsts policijas darbinieki, kuri veica savus dienesta pienākumus, no kāda transportlīdzekļa vadītāja apmaiņā pret administratīvā pārkāpuma nenoformēšanu par pieļautajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem pieprasīja un pieņēma kukuli – ne mazāk kā 48 kilogramus medus.

Prokuratūra jau informēja, ka Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors abas personas pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas.

 2021. gada 2. septembrī minētā krimināllieta tika nosūtīta izskatīšanai Ekonomisko lietu tiesai.  

Abām apsūdzētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums pildīt konkrēta amata pienākumus Valsts policijā.

Aicinām sabiedrību būt modriem un ziņot par šādiem un līdzīgiem gadījumiem izmeklēšanas iestādēm, kas ļaus atklāt un izmeklēt visdažādākos valsts amatpersonu iespējamos noziedzīgos nodarījumus.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ