Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 22/10/2021

Iepazīsties - prokurors!

Attēls: Iepazīsties - prokurors!

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore Inta Liepa saka: “Jau studiju gados Latvijas Universitātē ar īpašu aizrautību studēju tos priekšmetus, kas saistījās ar krimināltiesībām, un nolēmu, ka karjera virzāma tieši šajā virzienā. Pēc studiju pabeigšanas, gluži kā šaha spēlē, arī es savu karjeru esmu veidojusi stratēģiski soli pa solim. Zināšanu un pieredzes iegūšanai nolēmu sākt ar pašiem pamatiem, strādājot par izmeklētāju kriminālpolicijā un attiecīgi vēlāk arī vadot un organizējot izmeklēšanas darbu citiem izmeklētājiem. Pēc 10 gadiem šajos amatos es jutu, ka ir pienācis tas brīdis, lai savā karjerā pakāptos nākošajā līmenī, tādēļ esmu šeit un, izmantojot savas iepriekš gūtās zināšanas un pieredzi, turpinu cīņu par taisnīgumu kā prokurors.”
“Vislielākais ieguvums ir gandarījuma sajūta par mana ieguldītā darba nozīmīgumu. Ļoti augstu novērtēju iespējas, ko sniedz prokuratūras piedāvātās plašās, daudzpusīgās un kvalitatīvās specializētās apmācību programmas, dalība semināros gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī, kas nenoliedzami ļauj pilnveidot zināšanas un gūt nenovērtējamu pieredzi,” saka prokurore.
“Esmu pateicīga, ka man piemīt  nosvērtums, atklātums un uzcītīgums.  Šīs rakstura īpašības vienmēr noderējušas gan profesionālajā, gan personīgajā dzīvē, tādēļ, attiecinot uz sevi Frīdriha Engelsa atziņu – “Cilvēka personību raksturo ne tikai tas, ko viņš dara, bet arī tas, kā viņš to dara” –, uzskatu, ka varu doties pa savu dzīves ceļu ar lepni paceltu galvu,” tā sevi raksturo prokurore.
Jautāta par to, vai nākotnē prokuroru spētu aizstāt robots, prokurore saka: “Prokurors savā darba ikdienā saskaras ar neskaitāmiem izaicinājumiem un nestandarta situācijām, atbildes uz kurām nav iespējams tik vienkārši atrast un izlasīt likuma tekstā vai grāmatā, līdz ar ko prokuroram ir jābūt apveltītam ar spējām analizēt situāciju, orientēties plašajā normatīvajā regulējumā un izdarīt patstāvīgus un pamatotus secinājumus. Tādēļ uzskatu, ka prokuroru nākotnē noteikti nevarētu aizstāt robots, jo pat cilvēkam nav iespējams paredzēt nākotnē daudzās un dažādās iespējamās situācijas, kur nu vēl šādus risinājumu algoritmus ieprogrammēt mākslīgajam intelektam.”

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ