Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 29/10/2021

Iepazīsties - prokurors!

Attēls: Iepazīsties - prokurors!

“Esmu Rīgas Austrumu prokuratūras prokurors Sergejs Pavļenko. Interese par darbu prokuratūrā man radās studiju laikā, kad es atbilstoši Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studiju programmā paredzētajai kārtībai tiku norīkots praksē Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā. Prakse minētajā prokuratūrā deva man iespēju iepazīties ar prokuratūras darbības principiem, funkcijām un uzdevumiem. Vērojot prokurora darba ikdienu, prakses gaitā man radās priekšstats, ka prokurori ir augsti motivēti un gūst patiesu gandarījumu, darot savu darbu. Viņi apzinās, ka viņu darba mērķis ir gan svarīgs, gan arī cēls – sabiedrības un valsts interešu aizsardzība un tiesiskuma stiprināšana.”

“Pildīt prokurora amata pienākumus man nozīmē iespēju strādāt sabiedrības un valsts labā, aizstāvēt sabiedrības un valsts intereses, ņemt dalību sabiedrības drošības nodrošināšanā,” saka prokurors.
Prokuroru S.Pavļenko motivē profesionāli izaicinājumi, kurus jāpieņem, pildot prokurora amata pienākumus.
“Prokurora darbs ir izteikti dinamisks un saistīts ar situācijām, ar kurām ikdienā cilvēks nesastopas, bet lasa grāmatās, plašsaziņas līdzekļos vai redz televīzijā. Darbs prokurora amatā dod iespēju strādāt intelektuāli bagātā, pieredzes piesātinātā vidē un rada piederības sajūtu stipram, vienotam un saliedētam kolektīvam.”

“Pildot prokurora amata pienākumus, es vados no sev svarīgām vērtībām – taisnības un neatkarības. Cenšos godprātīgi un atbildīgi darīt savu darbu. Kā vienu no svarīgākajām īpašībām es uzskatu disciplinētību, kam, manuprāt, ir liela nozīme prokurora darbā,” sevi raksturojot, saka prokurors.

Jautāts par to, vai nākotnē prokuroru spētu aizstāt robots, prokurors saka: ”Mākslīgā intelekta attīstība tiecas izveidot mašīnas, kas varētu domāt tāpat kā cilvēks, lai tām būtu saprātīgas būtnes apziņa. Taču viens no mākslīgā intelekta trūkumiem ir tā nespēja būt neatkarīgam un savas pārliecības neesamība. Mākslīgo intelektu kā jebkuru programmu ir iespējams grozīt, mainīt tā uzstādījumus, kas, savukārt, liedz tam iespēju aizstāt cilvēku prokurora amatā.”

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ