Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 01/09/2021

Liela interese par Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurora amatu

Š.g. 30. augustā noslēdzās prokurora amata pretendentu pieteikšanās uz Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurora amatu. Kopumā saņemti 27 pretendentu pieteikumi, kas prokuratūrai ļaus atlasīt profesionālus un konkrētajai struktūrvienībai atbilstošus prokurora amata kandidātus.
Nodokļu un muitas lietu prokuratūras virsprokurore Vineta Zvirbule: “Man ir patiess gandarījums, ka uz izsludināto pieteikšanos prokurora amatam tik specifiskā un svarīgā jomā kā nodokļu un muitas lietas atsaucies tik liels pretendentu skaits. Šīs kategorijas lietas vērtēju kā vienas no sarežģītākajām, ar kurām prokuroriem jāstrādā, līdz ar to vēl jo lielāks prieks, ka būs iespēja izvēlēties labākos kandidātus."
Prokurora amata pretendentiem vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma pirmā kārta notiks 2021. gada 14. septembrī plkst. 10.00 Prokuratūras ēkā Kalpaka bulvārī 6, Rīgā.
Papildus informējam, ka, izmantojot jauno prokurora amata kandidātu atlases kārtību, kur personas, kuras ir nokārtojušas Valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, var pieteikties uz rajona (pilsētas) prokuratūras prokurora amata vietu ārpus prokuratūras nolikumā noteiktā sludinājuma publicēšanas un tikt atbrīvotas no vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma kārtošanas, ir pieteikušies trīs prokurora amata pretendenti. No tiem divi jau uzsākuši stažēšanos prokurora amata pienākumu veikšanai Daudznozaru specializētajā prokuratūrā un Rīgas Ziemeļu prokuratūrā, bet trešais pretendents stažēšanos uzsāks tuvākajā laikā.

 

 

 


Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv


 

Atpakaļ