Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 04/06/2021

Lieta par divu personu nolaupīšanas un slepkavības mēģinājumu nonāk tiesā

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to, ka viņš nolūkā kopīgi izdarīt sevišķi smagus noziegumus izveidoja un vadīja organizētu grupu, kā arī gatavojās organizētā grupā veikt divu personu nolaupīšanu ar vardarbības un draudu pielietošanu un šo personu slepkavību.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai apsūdzētais, mantkārīgu tieksmju vadīts, nolēma veikt divu personu nolaupīšanu nolūkā tos nogādāt nomaļā vietā, kur, pielietojot vardarbību, panākt, ka viņi atklāj pieeju saviem kriptovalūtas makiem, kā arī skaidras naudas atrašanās vietas, pēc kā abus nogalināt.

Sava nodoma realizācijai apsūdzētais, izmantojot saziņas aplikāciju, aicināja uz satikšanos potenciālos nozieguma līdzdalībniekus,  izsekoja cietušos, noskaidrojot viņu pārvietošanās maršrutus un dienas režīmu, pēc kā izvēlējās nolaupīšanas vietu, ieplānojot arī vietu, kur nogādāt cietušos, lai izspiestu kriptovalūtu un naudu.

Noziedzīgās darbības apsūdzētajam turpināt neizdevās no viņa gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, jo personu plānotās nolaupīšanas vietā viņš tika aizturēts.

Prokurore apsūdzēto saukusi pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 15.panta trešās daļas un 118.panta 2.punkta un 5.punkta, kā arī pēc  15.panta trešās daļas un 153.panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ