Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 29/09/2021

Ministru kabinets konceptuāli atbalsta rīkojuma projektu par finansējuma piešķiršanu Ģenerālprokuratūras ēkas Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, pārbūves un citu saistīto izdevumu segšanai

Attēls: Ministru kabinets konceptuāli atbalsta rīkojuma projektu par finansējuma piešķiršanu Ģenerālprokuratūras ēkas Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, pārbūves un citu saistīto izdevumu segšanai

Ministru kabinets š.g. 28.septembrī konceptuāli atbalstīja iesniegto rīkojuma projektu “Par finansējuma piešķiršanu ēkas Latvijas Republikas prokuratūras vajadzībām Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, pārbūves, telpu nomas maksas, aprīkojuma, pārcelšanās un citu saistīto izdevumu segšanai. VAS “Valsts nekustamie īpašumi” sadarbībā ar prokuratūru ir uzsākta projekta izstrāde ēkas pārbūvei un pielāgošanai prokuratūras vajadzībām.

Ēkai nepieciešams veikt fasādes atjaunošanu, kopējā tehniskā un vizuālā stāvokļa uzlabošanu, pielāgojot telpas mūsdienu prasībām. Līdz 2023.gadam plānots pabeigt ēkas būvprojekta izstrādi, bet līdz 2025.gada vidum pārbūves darbus. Prokuratūras darbības nepārtrauktai nodrošināšanai būvdarbu veikšanas laikā darbinieki (iekārtojums, aprīkojums, iekārtas) tiks pārvietoti uz pagaidu telpām.

Ģenerālprokurors Juris Stukāns: “Lai veiksmīgi un pilnvērtīgi veiktu savus darba pienākumus, ļoti svarīga ir darba vide, kurā darbinieks pavada nozīmīgu savas dzīves daļu. Tāpēc esmu gandarīts, ka valdība ir lēmusi atbalstīt finansējuma piešķiršanu ēkas, kurā atrodas prokuratūra, Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, pārbūvei. Ēka ir tehniski sliktā stāvoklī – ir nepieciešams uzlabot gan vizuālo, gan tehnisko pusi. Ņemot vērā, ka ēka ir Pasaules kultūras un dabas mantojums, pārbūves darbu laikā būtiski ir saglabāt tās kultūrvēsturiskās vērtības. Neapšaubāmi, pārbūvējot ēku prokuratūras vajadzībām, tas atvieglos kā prokuroru, tā arī prokuratūras darbinieku ikdienu."

Ēka Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, celta 1881.gadā pēc Rīgas arhitekta Jāņa Fridriha Baumaņa projekta kā īres nams, kurā atradušies grezni dzīvokļi. Prokuratūra ēkā atrodas kopš 1992.gada. Ēka atrodas UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietas “Rīgas vēsturiskais centrs” un valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa “Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs” teritorijā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ