Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 15/03/2021

Par krāpšanu 28 tūkstošu eiro apmērā panāk vienošanos par sodu

Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors tiesai vienošanās procesa kārtībā nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēta kāda sieviete par krāpšanu lielā apmērā.

Kā norādīts apsūdzībā, persona bija kāda SIA valdes locekle, kura sastādīja, parakstīja un, izmantojot Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), iesniedza apzināti nepatiesas ziņas par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākumu nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnešos par sev it kā izmaksāto algu laika periodā no 2018.gada augusta līdz oktobrim, kaut gan faktiski viņa nestrādāja un šādus ienākumus neguva. Turpinot realizēt savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētā veica apzinātas darbības, kas vērstas uz to, lai izkrāptu no valsts budžeta viņai nepienākošos maternitātes pabalstu un vecāku pabalstu.

Kopā apsūdzētajai nepamatoti tika izmaksāti 28 300.56 EUR maternitātes pabalsta un vecāku pabalsta veidā, radot Latvijas Republikai zaudējumus lielā apmērā, kurus viņa nomaksāja pilnā apmērā jau pirmstiesas kriminālprocesa kriminālvajāšanas laikā.

Prokurors apsūdzēto saucis pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas.

Ar apsūdzēto tika noslēgta vienošanās par vainas atzīšanu un sodu un lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Tiesa vienošanos apstiprināja, atzīstot apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un nosakot sodu – brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un trīs mēnešiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem un trīs mēnešiem.

 

 

 

Aiga Eiduka
atvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ