Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/02/2021

Par nelikumīgu tabakas izstrādājumu glabāšanu un pārvietošanu tiesa piemēro reālu brīvības atņemšanu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa, izskatot krimināllietu, kur apsūdzēta kāda persona, kura nelikumīgi uzglabāja un pārvietoja tabakas izstrādājumus ievērojamā apmērā, piemēroja viņai reālu brīvības atņemšanas sodu uz pieciem mēnešiem.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais iegādājās un savā automašīnā uzglabāja dažādu marku cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, no kurām daļu nodeva kādai citai personai. Apsūdzētais kopā uzglabāja 70 000 cigaretes (tabakas izstrādājumus) jeb 3500 cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kā rezultātā Latvijas valstij nodarīti zaudējumi 6930 EUR apmērā.  

Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors apsūdzēto personu pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz pieciem mēnešiem.

 

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ