Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 24/08/2021

Prokurora amata kandidāts – prokurora darbs ir nozīmīgs sabiedrībai

Šodien, 24. augustā Daudznozaru specializētajā prokuratūrā sešu mēnešu stažēšanos uzsāk prokurora amata kandidāts Uģis Valujevs, kurš ir nokārtojis Valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, apliecinot savu profesionālo kvalifikāciju. Viņš izmantoja iespēju pieteikties uz rajona (pilsētas) prokuratūras prokurora amata vietu ārpus prokuratūras nolikumā noteiktā sludinājuma publicēšanas un tikt atbrīvots no vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma kārtošanas.

U. Valujevs piebilst, ka darbam prokuratūrā viņu motivē iespēja iegūt būtisku pieredzi un paplašināt zināšanas par prokurora funkciju realizāciju dažādos kriminālprocesa posmos, kā arī pilnveidot savas personiskās prasmes.

Jautāts, kāpēc nolēma kļūt tieši par prokuroru, U. Valujevs atbild: “Studiju laikā radās interese par krimināltiesībām un uzsāku darba tiesiskās attiecības prokurora palīga amatā, kas ļāva izprast prokurora darba nozīmīgumu sabiedrībai, kā arī radīja manu personīgo vēlmi kļūt par prokuroru. Man ir būtiski, ka prokurora darbs sniedz izaicinājumus, kuru dēļ var gūt nozīmīgu pieredzi un profesionālo izaugsmi”.

Kā vērtīgākās prokurora darbā nepieciešamās personiskās īpašības U. Valujevs min trīs – godīgs, taisnīgs, atbildīgs.

Prokuratūra ir gandarīta par jauniem profesionāļiem un vēl veiksmi un izdošanos jaunajam kolēģim.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras

Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ